Sailfish için Emoji Desteği

Sailfish'e son güncellemelerle emoji görüntüleme desteği gelse de henüz emojileri yazma desteği öntanımlı olarak sunulmuyor. Bunun için OpenRepos'tan Emoji Keyboard'u yüklemek gerekiyor.
Kurulumdan sonra birkaç da ayarlama yapmak gerekiyor. Bunun için önce Settings > System > Text Input > Keyboard Layouts yolu izlenerek Emoji klavyesi etkinleştirilmeli. Daha sonra da herhangi bir yerde yazı yazarken boşluk tuşuna uzunca basarak o anki klavye düzeni yerine emoji klavye düzenine geçiş yapılmalı.

Sadece emojilerden oluşan bir not yazarak ve Telegram'da kendime emojili bir mesaj göndererek küçük bir test yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım ama yine de emin olmak için siz de kullanacağınız uygulamalarda test yapınız.

Emoji Keyboard hakkında daha çok bilgiye proje sayfasındaki belgelerden ulaşabilirsiniz. Eğer Emoji Keyboard ile sorun yaşarsanız veya tek renk zevkinize uygun değilse başka emoji setlerini kullanma şansınız da var. Bunlardan benim görebildiklerim arasında elle yüklenebilecek emoji yazı tipleri ve depolardan kurulabilecek alternatif emoji paketleri bulunuyor. Bunlardan bazılarını aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

Yorumlar