Türkçe Jolla Kaynakları

Henüz neredeyse hepsi konu aldığı Jolla gibi oluşum aşamasında olan çeşitli Türkçe Jolla sitelerinin olması ve günden güne yenilerinin ortaya çıkması ülkemizde de bu cihaza olan sıcak bir ilgiyi göstermesi açısından çok güzel.

Bu yazıda kısaca bu sitelere değinerek henüz bu kaynaklardan haberi olmayan Jolla severlerin hayallerini kurdukları cihaz hakkındaki gelişmeleri takip etmelerini biraz daha kolaylaştırmak istiyorum.

MeeGo Türkiye
MeeGo Türkiye, Şubat 2010'da MeeGo projesinin Türkiye'de tanıtılması, desteğinin sağlanması, yerelleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan bir platformudur. MeeGo Türkiye'nin günlük, viki ve forum gibi belli başlı bölümleri bulunuyor ve forumunda Jolla için özel bir kategori yer alıyor.

MaxiCep Teknoloji Portalı
MaxiCep, 2004 yılından bu yana hizmet veren, başta cep telefonları, mobil teknolojiler ile alakalı olmak üzere hayatın içinden hemen hemen her konuda güncel içerik bulunabilen bir portal ve forum sitesidir. Sitede birçok Jolla haberine yer veriliyor ve forumlarında henüz Jolla için özel bir bölüm olmasa da MeeGo bölümlerinde aktif Jolla konuları yer alıyor.

Jolla Türkiye Facebook Sayfası
Temmuz 2013'te açılan sayfada güncel Jolla haberleri paylaşılıyor.

JollaTR Twitter Hesabı
Hesap şu an güncel olmadığından ve Jolla dışındaki konularda da paylaşımlar yapıldığından en azından şimdilik bir Jolla kaynağı olarak göstermek zor olsa da yine de listede durması gerekir.

Ekşi Sözlük Jolla Başlığı
Henüz ilk elden deneyimlerini paylaşan bir yazar olmasa da Jolla ile ilgili çeşitli düşünceleri ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Jolla Türkiye
Şu an yalnızca Google tarafından önbelleklenmiş sürümlerine erişilebilen platformda birkaç Jolla haberi eklendiği ve bir forum bölümü düşünüldüğü görülebiliyor.

jolla-turkiye.com
Henüz sadece alan adı alınmış bir Jolla sitesi.

Yorumlar