Sailfish, Android Ekosistemi ile Tam Uyumlu

Jolla'nın bugün yaptığı basın açıklamasına göre Sailfish, Android ile hem uygulama hem de donanım açısından uyumluluk kazanarak önemli bir dönüm noktasını geride bıraktı.


Android uygulamaları herhangi bir değişiklik olmadan Sailfish'te doğrudan çalışacak

Kullanıcılar modern ve parmak hareketlerine dayanan eşsiz Sailfish kullanıcı deneyiminin tadına varırken aynı zamanda dünya çapında hizmet veren uygulama mağazaları üzerinden Android ekosisteminin tüm avantajlarından yararlanabilecek. Jolla önde gelen uygulama mağazalarıyla işbirliği yaparak kullanıcıların Android uygulamalarını herhangi bir Android cihazdaki gibi sorunsuzca indirmesini ve kurmasını sağlayacak.

"Örneğin Instagram, WhatsApp ve Spotify gibi hayli popüler uygulamalar Sailfish üzerinde doğrudan çalışacak. Ayrıca Çin tabanlı -halihazırda 400 milyondan çok kullanıcısı olan- WeChat de Sailfish'te çalışacak." diyor Jolla yönetim kurulu başkanı Tomi Pienimäki.

Sailfish yaygın Android donanımları üzerinde çalışacak

Jolla, Sailfish'i Android için üretilmiş özellikle akıllı telefon ve tabletler gibi donanımlar üzerinde çalışacak şekilde geliştirerek Android donanım uyumluluğunda büyük bir atılım yaptı. Artık Sailfish'i kullanmayı düşünen üreticiler pek çok yonga seti ve donanım yapılandırmasını temel alan telefon ve tablet üretebilir. Uyumluluktaki bu yeni seviye Sailfish kullanan cihaz üreticilerinin mevcut Android donanım ekosistemini tam olarak kullanmasını sağlayacak.

Jolla, bu atılımın Sailfish için Çin başta olmak üzere tüm dünyada kayda değer büyüme fırsatları sunacağına inanıyor. "Android uyumluluğuna sahip Sailfish'in Avrupa ve Asya'daki büyük telefon şirketleri için son derece uygun bir işletim sistemi seçeneği olduğunu düşünüyoruz. Daha şimdiden birkaç büyük Asyalı üretici ile bu fırsat hakkında görüşüyoruz." diyor Tomi Pienimäki.

Bir sonraki üretim partisi bu hafta ön siparişe açılacak

Son haftalarda cep telefonu sektörü çok hareketli geçiyor ve Microsoft-Nokia açıklamasının ardından Jolla ve Sailfish'in stratejik konumu önemli oranda güçlendi.

"Geçtiğimiz haftalardaki son derece olumlu geribildirimler ve artan talep dolayısıyla bu hafta jolla.com üzerinden ikinci üretim partisi için bir ön sipariş fırsatı daha sunuyoruz. Bu ön siparişte Fin cep telefonu endüstrisi için tutkularını ifade etmek isteyen Finlandıyalı müşteriler hedeflenecek" diye noktalıyor Pienimäki.

Yorumlar